KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Názory Volby 2016 Přímý pohled na Pajkrovu flošnu

Přímý pohled na Pajkrovu flošnu

Přidáno 8. 9. 2016

Čtenáře jsem již několikrát informoval o záměrech Koalice pro Královéhradecký kraj, o naší snaze zajistit dostupnost lékárenské péče i v odlehlých oblastech kraje. Dnes bych se chtěl zmínit o jiné záležitosti, která je ovšem z našeho pohledu rovněž velmi důležitá, a které naše koalice, bude-li k tomu mít příležitost, chce věnovat velkou pozornost. Jde o péči o památky, jichž je v kraji velké množství.

Jednou z nich je Pajkrova flošna v Hradci Králové. V posledních letech se o ní hovoří poměrně často, neboť existuje záměr rekonstruovat ji na vysokoškolský klub. Farmaceutická fakulta UK společně s městem Hradec Králové asi před 6 lety nechala vypracovat architektonický záměr, ze kterého vyplývá, že by takto ve městě vzniklo zařízení, které mu chybí. Tedy nejen kulturní zázemí pro studenty, kterých je ve městě již okolo 15 tisíc, a pro které se toho příliš mnoho nedělá, ale vznikl by další prostor využitelný pro komorní představení divadel, jazzové produkce a zkrátka klubový život. Prostor, jenž by jistě nebyl využíván pouze vysokoškoláky, ale stal by se vyhledávaným místem jak pro Hradečáky, tak pro obyvatele celého kraje.

Prof. Alexandr Hrabálek, CSc.
Koalice pro Královéhradecký kraj