KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2020-2024 Ve Vrchlabí přibyde 34 lůžek v domově pro seniory
Zpět

Ve Vrchlabí přibyde 34 lůžek v domově pro seniory

Přidáno 20. 5. 2020
Ilustrační foto
Královehradecký kraj plánuje přístavbu domova pro seniory ve Vrchlabí. Nová budova rozšíří kapacitu o 34 lůžek. Kraj za stavbu zaplatí 80 milionů korun.

„K současné budově domova pro seniory ve Vrchlabí chceme přistavět třípodlažní objekt, který umožní ubytovat 20 osob s psychickým omezením a 14 osob trpící stařeckou demencí‘‘

Rada kraje vybrala zpracovatele projektové dokumentace, který ji kraji dodal za přibližně 2,2 milionu korun bez DPH, a to ještě v letošním roce. „Projektovou dokumentaci zpravuje společnost TECHNICO Opava. Měla by být hotová ještě letos. Do nové přístavby plánujeme investovat přibližně 80 milionu korun bez DPH, a to ještě v letošním roce. S výstavbou bychom mohli začít v první polovině příštího roku. Projekt třípodlažní bezbariérové budovy zahrnuje kromě pokojů zázemí pro personál, centrální koupelnu s hydraulickou vanou, rehabilitační místnost i sklady. Chceme, aby měli klienti také kde relaxovat, proto vytvoříme halu s odpočinkovými kouty, zimní zahradu, terasu i kadeřnickou místnost,‘‘ doplnil radní pro oblast investic Václav Řehoř. Vrchlabský domov pro seniory prošel na posledy rekonstrukcí v roce 2016. Za 8,4 milionu korun kraj kompletně opravil střechu s podkrovím a pořídil i nový výtah. Domov pro seniory Vrchlabí je příspěvkovou organizací Královehradeckého kraje s celkovou kapacitou 68 lůžek. Organizace poskytuje pobytové služby pro seniory, zařízení zároveň funguje i jako domov se zvláštním režimem a odlehčovací služba.

 

Vladimír Derner,

Náměstek pro sociální věci