KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2020-2024 Šmejdi opět okrádají důchodce!

Šmejdi opět okrádají důchodce!

Přidáno 10. 6. 2020
Obrátila se na mě dcera nemocné osmdesátileté paní, která dostala na konci dubna dopis od energetických šmejdů, kteří ji nutili k zaplacení částky 12 500 Kč (tj. zhruba celého jejího jednoho důchodu).

A to přesto, že u nich nikdy neuzavírala žádnou smlouvu, aspoň ne vědomě. Až zpětně se přišlo na to, že před třemi lety za ní přišli nějací lidé – pár milých lidí, které vzala do bytu, udělala kávu a povídali si. Potom se jí zeptali, zda by souhlasila, že jí pošlou srovnání dodavatelů energií, proti čemuž nic nenamítala. A pak chtěli jen podepsat „potvrzení“, že u ní byli. Prý pro šéfa, aby věděl, že splnili úkol. Paní do ruky vůbec nic nedali a ona tak vůbec netušila, že jim podepsala plnou moc a smlouvu. Ukazuje se, že se někteří „podnikatelé“ neštítí absolutně ničeho. Objevují se další případy, kdy se dokonce i v době nouzového stavu šmejdi pokoušejí předně ze starších lidí podvodným způsobem vymámit peníze. Zneužívají důvěřivosti seniorů a jejich věkem způsobené menší obranné instinkty. Tyto praktiky jsou neetické i nelegální. Upozorněte seniory ve vašem okolí, na tato nebezpečí. Nejlépe je nikoho cizího nevpouštět domů a nic nepodepisovat!

Váš Pavel Bělobrádek