Zpět

Mgr. Miroslav Půža, PhD

Přidáno 10. 9. 2020
Ilustrační foto
Miroslav Půža se narodil v Hradci Králové, kde žije dosud. Je ženatý a má dvě děti předškolního věku. Povoláním je vysokoškolský pedagog.
Dlouhodobě se zajímá o dění ve městě, téměř dvě celé volební období byl předsedou kulturní komise rady města Hradce Králové a nyní je předsedou komise pro rozvoj cestovního ruchu. Také mu není lhostejné, co se děje v městské části, kde žije, proto je činný v komisi místní samosprávy jako její místopředseda.

Ve svém bydlišti v Hradci Králové je předsedou společenství vlastníků bytového domu, kde dle svých slov má na starosti „malou vesnici na stojato“.

Všechny tyto aktivity a zájmy ho přivedly ke komunální politice, z toho důvodu se stal členem politické strany Volba pro město, která vznikla před více než dvaceti lety právě proto, aby vytvořila prostor pro aktivní a samostatně myslící lidi, a umožnila jim angažovat se ve svých městech a obcích. Nyní kandiduje na jejího předsedu.

Ve volném čase se nejvíce věnuje manželce a dětem, převážně spolu cestují a starají se o zahradu. V poslední době pak propadl aktivnímu způsobu trávení volného času, konkrétně rekreační chůzi.

Na kandidátní listině ho najdeme pod číslem 3.