KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2020-2024 KDU-ČSL půjde do krajských voleb v Královéhradeckém kraji s Volbou pro město a Nestraníky
Zpět

KDU-ČSL půjde do krajských voleb v Královéhradeckém kraji s Volbou pro město a Nestraníky

Přidáno 9. 4. 2020
Ilustrační foto
kdu.cz
KDU-ČSL půjde do krajských voleb v Královéhradeckém kraji s Volbou pro město (VPM) a Nestraníky. Společnou kandidátku pod názvem Koalice pro Královéhradecký kraj (KKHK), která úspěšně kandiduje do krajského zastupitelstva již od roku 2008, povede poslanec KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Koalice pro Královéhradecký kraj obhajuje z předchozích voleb pět mandátů i zastoupení v radě kraje.
"Věřím, že Koalice pro Královéhradecký kraj v nadcházejících volbách opět uspěje a její zastupitelé budou slušnou a poctivou politikou pracovat pro občany kraje,“ doplnil Pavel Bělobrádek, který převzal vedení této koalice po Vladimíru Dernerovi. Do Koalice pro Královéhradecký kraj se po dvou volebních obdobích vrací politické hnutí Nestraníci. Kandidovat za něj bude i několik nezávislých starostů.

"Dlouhodobý partner HDK se po mnoha měsících váhání rozhodl pro vlastní cestu,“ konstatuje krajský předseda KDU-ČSL Vladimír Derner, který zároveň nevyloučil, že by se v rámci koalice ještě mohl objevit další politický subjekt.