KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2020-2024 Je čas nastartovat ekonomiku

Je čas nastartovat ekonomiku

Přidáno 27. 5. 2020
Čas razantních opatření, mimořádných postupů, improvizací a také pochopitelných chyb v situaci, s níž nikdo neměl zkušenost, se chýlí ke konci.

Je třeba obnovit řád, fungující systém a co nejvíce se vrátit k normálu. Samozřejmě při dodržování protinákazových opatření. Roušky, dezinfekce, rozestupy, rukavice, zákaz hromadných akcí atd. nás ještě nějakou dobu asi budou muset doprovázet. Potřebujeme obnovit ekonomiku včetně činnosti živnostníků a malých podnikatelů, aby nejenže neměli ztráty, nebyli závislí na pomoci státu, ale mohli opět vytvářet hodnoty a poskytovat služby. Bude záležet na disciplinovanosti každého z nás a na nastavení profesionálního systému státu v boji s koronavirem. Jen tak může dojít k návratu k normálnímu běhu společnosti a ekonomiky co nejdříve. Nákaza jistě ještě neskončila a vycení zuby. Nepodceňujme ji, ještě není vyhráno. Dnes už ale víme daleko více, mnohé jsme se už naučili a jsme určitě lépe připraveni a vybaveni. Přál bych si, abychom minulé týdny využili v dalším životě jako možnost k poznání, že dobrých lidí je u nás stále dost, co je v životě opravdu podstatné a že společně máme velkou sílu.

Váš Pavel Bělobrádek